egendomlig.blogg.se

2013-04-23
22:47:30

Bara täpp igen kakhålet med all den mat du faktiskt har råd med !
Det är inte mycket som gör mig riktigt, riktigt arg. Jag har i många fall alldeles för långt tålamod, men det finns saker jag verkligen inte tål. Gnällfittor. Ja, jag är fullt medveten om att det inte är ett politiskt korrekt ord, och många kommer nog anse mig passa in i den gruppen, men till mitt mycket enkla försvar: nej, det är jag inte! I alla fall.. Senaste tiden har jag varit med om en hel del, och en dag kommer ni fått bitarna som berättar allt, tills dess hoppas jag att ni har tålamodet att följa med och lägga ett långsamt pussel.
 
Gnällfittor:
Är inte en egen ras eller art, utan kan därför alltid finnas nära. Det kan vara så att bakterien som skapar denna ofantligt jobbiga mundiarré  redan finna i din mor, granne, svärfar, vän, lärare eller chef. Tyvärr så sprider sig dessutom deras områden för var det anses "okej" för dem att spy ut sin galla. Tidigare var det ju enbart (?) hemma, över staketet, på släktkalasen, via sms, i skolan eller på jobbet. Dock är deras egon så fruktansvärt enorma att de anser sig behöva mer plats. Därför suger de nu också nöjet ur Facebook. Jag vet att jag inte är ensam när jag säger NEJ! Nej, jag tycker inte synd om dem när de gnäller att klockan ringer måndag morgon och de måste till jobbet,  när när det regnar för första gången på en vecka i april månad, jobbigt att göra matlådor, mensvärken tar kål på dem eller de vill "hugga av sina ben för träningsvärken är såååå jobbig".
 
Till er människor som beter er på detta vis, har jag några saker jag vill säga till er:
1. Passar inte jobbet, försök göra det till det bästa eller sluta. Underskatta aldrig faktumet att du jobbar hårt och bra nog för att ha din egna inkomst och kan ta hand om dig själv.
2. Vädret är inte något vi kan påverka oss, vilket betyder att vi alla är väl medvetna om när det regnar! Kompis, du är inte ensam om att bli blöt. Dessutom får vi aldrig en fin sommmar om det inte ens kan få regna på våren !? (Passa dessuttom på att njuta av doften av vårregn, den är fantastisk!)
3. Nej, det är inte alltid lätt att ha fantasi eller ork att laga mat, men bara faktumet att du kan/har råd att kunna äta bra, god och nyttig mat borde du ta som en välsignelse.
4. Mensvärk? Seriöst kvinnofolk, ni bör enbart se det som ett friskhetstecken. För er som inte vet det är det ett tydligt tecken att kroppen inte mår bra/får tillräckligt med energi o.s.v. för att orka "bete sig" som normalt.
5. Träningsvärk.. Suck. Om den är så jobbig - träna inte då ! Var glada att ni kan springa, att ni är duktiga nog att ta hand om er själva och just Din kropp. Men sympati av mig, nej, glöm det.
 
Jag har som sagt gått igenom lite av varje senaste tiden, springer för jag mår bra av det, älskar min familj mer och mer för varje dag, blir rörd om en vän frågar hur jag mår, dricker te i princip varje morgon och lämnar in bilen på verksta'n om den går sönder istället för att skriva ut allt detta på Facebook - varje dag !
 
Oavsett om du är en av de offer som tyvärr måste gnälla hela tiden eller än så länge klarat dig undan: bless you all.

2013-04-22
19:31:35

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.